Centrerat Nr 10

 

Nyhetsbrev Nr 10

Nytt distributionsavtal med Coca Cola

Centralen och Coca Cola har skrivit ett exklusivt transportavtal avseende distribution av drycker i Bohuslän, Skaraborg och Trestadsområdet. Transportuppdraget startar 1 april 2014. ”Coca Cola är kanske världens mest kända varumärke, och bolaget är känt för sina höga krav på kvalitet, kapacitet och flexibilitet i transportarbetet ” säger Mikael Svensson, affärsområdeschef för Distribution, ”Därför är det otroligt glädjande att Coca Cola har valt Centralen som sin transportpartner i Västsverige”. Det är ett av de större transportavtal som slutits för Centralen på senare år och innebär utökning av antalet lastbilar för att klara de stora volymerna av drycker till dagligvaruhandeln, grossister och restauranger i regionen. Dryckerna kommer komma från Coca Colas fabrik i Jordbro till Centralens terminal i Båberg där allt omlastas till distributionsbilar under natten. ”Dryckesdistributionen kommer gå till viss del i separata flöden, men kommer även att samdistribueras med annat gods på de många slingor som vi förfogar över i regionen”.

  coke

Centralen vann upphandling

Centralen vann upphandlingen för Trollhättan Energi gällande transporter av gasflak innehållande biogas producerad i Brålanda och Trollhättan. Det avser transporter till tankningsanläggningar i Trollhättan, Brålanda, Lilla Edet och Grästorp. Gasflaskorna står säkrade på flak av lastväxlartyp. Avtalet sträcker sig två år framåt med start 1 mars 2014 med möjlighet till förlängning.

  biogas

Slamsugning dagvattenbrunnar i Uddevalla

Centralen vann återigen upphandlingen avseende slamsugning av ca 4000 dagvattenbrunnar för Uddevalla kommun. Centralen kommer under en intensiv period på vårarna suga rent samtliga dagvattenbrunnar på Uddevalla kommuns gator. Dessutom kommer slamsugning ske i begränsad omfattning även på hösten efter lövfällningen. Avtalet sträcker sig över två år.

  dagvatten

 

   
 
Lastbilscentralen i Tvåstad AB 0520-47 70 00 www.centralen.se
Vill du inte ta emot några fler nyhetsbrev så kan du avregistrera dig här.