Centrerat Nr 17

 

top
Nyhetsbrev Nr 17

Centralen bygger nytt i Trestad Center

 

Centralen har köpt en större tomt i Trestad Center i Vänersborg. Under senvåren kommer markarbeten påbörjas.

-”Anledningen är att vår distributionstrafik växer kraftigt, och att vi vill samla all personal under ett tak”, säger Johan Carlén, VD på Centralen, ”Vi har just påbörjat projektering och planerar att vi före sommaren 2017 flyttar in i de nya lokalerna”.

Centralen har införskaffat en tomt på 75.000 kvm i norra delen av industriområdet intill v 45. Det kommer byggas en omlastningsterminal på ca 5000 kvm och kontor med plats för ca 40 personer.

”Vi expanderar i regionen och har en stark tilltro till framtiden. Vi vill växa ytterligare så det kommer även finnas möjligheter till expansion av byggnaderna” , säger Johan Carlén, ”Trestad Center är ett perfekt läge för ett transportföretag längs riksvägarna 44 och 45, och nära våra tre huvudmarknader i kommunerna i Trestad.”

 

  JC_framtiden

Mattransporter i Uddevalla

Centralen vann upphandlingen i Uddevalla kommun gällande transporter av mat till skolor, förskolor och äldreomsorg. Centralen har sedan tidigare utfört stora delar av uppdraget, men får i och med upphandlingen ett större förtroende av kommunen.

Avtalet innebär att Centralen med fem lätta lastbilar ombesörjer att hungriga barn, ungdomar och äldre får sin mat i rätt tid runt om i kommunen.

Centralen innehar sedan tidigare även avtal på de kommunala mattransporterna i både Trollhättans Stad och Vänersborgs kommun.

  _Mattransport UA

 

Krossmaterial

Centralen vann upphandlingen för Vänersborgs kommun och Trollhättans Stad avseende att tillhandahålla
naturbergmaterial och krossprodukter till kommunernas arbetsobjekt.

”-Det är ett stort uppdrag för oss och det kommer förhoppningsvis innebära transporter av upp mot 30.000 ton per år”, säger Ulrik Bertilsson, Affärsområdeschef Anläggning.

Avtalet är tvåårigt, men med möjlighet att förlängas ytterligare i två år.

  Bergkross
 
     
 
     
Lastbilscentralen i Tvåstad AB 0520-47 70 00 www.centralen.se
Vill du inte ta emot några fler nyhetsbrev så kan du avregistrera dig här.