Centrerat Nr 9

 

Nyhetsbrev Nr 9

Nya maskiner

”-Vi på Skanska är väldigt nöjda med maskinarbetet som utförs av Centralen”, säger Thomas Johansson lagbas på Skanska Asfalt.

Centralens maskinägare Stig Malmbergs nya hjulgrävmaskin JCB av årsmodell 2013 klarar det mesta av finjusterings-arbetet som Skanska asfalt utför. ”-Det är inte bara en fräsch maskin som krävs för jobbet utan en duktig maskinist är också förutsättningen, och Stig Malmberg är av det rätta virket”, menar Thomas på Skanska.

Rätt tid på rätt plats med rätt utrustning skall vara Centralens signum förutom att klara branschens och kundernas miljökrav på de maskiner man förmedlar. Idag förmedlar Centralen ett femtiotal maskiner i regionen.

 

Nytt avtal gällande vinterväghållning klart

Centralen har skrivit nytt avtal med Svevia avseende drift och underhåll av vägnätet i område Trollhättan. Svevia vann upphandlingen för Vägverket för de kommande åren och har likt den tidigare entreprenören valt Centralen som underentreprenör. Avtalet sträcker sig i 4+2 år.

I avtalet ingår vinterväghållning såsom plogning, saltning och sandning av Vägverkets vägnät, men även maskin- och transporttjänster samt sug- och spoluppdrag. Totalt sysselsätter uppdraget 17 enheter på vinterväghållningen.

”Det är mycket glädjande att Svevia valde oss som underentreprenör” säger Lennart Svensson, affärsområdeschef på Anläggning ”Det är ett tecken på att Centralen och våra åkare som enhet är en duktig och pålitlig samarbetspartner på vinterväghållning med vår långa erfarenhet och stora kapacitet”

 

 

Ökade volymer på distributionssidan

Även i år ökar volymerna stadigt på distributionsslingorna i regionen. Centralen har daglig distributionstrafik på Göteborg, hela Dalsland, hela Bohuslän och västra Skaraborg. Med tanke på de ökade volymerna har ytterligare distributionsbilar satts in, främst lätta lastbilar och bussar.

”-En konkurrenskraftig prisbild ihop med den allt större kapaciteten och en personlig service är viktiga beståndsdelar till att kunderna i allt större omfattning väljer Centralen för distribution i regionen”, menar Mikael Svensson, affärsområdeschef på Distribution

 

 

 

   
 
Lastbilscentralen i Tvåstad AB 0520-47 70 00 www.centralen.se
Vill du inte ta emot några fler nyhetsbrev så kan du avregistrera dig här.